'Koolhoven Presenteert' serie in première op IFFR

De zes genrefilms van opkomende makers, die de afgelopen drie jaar zijn gecoacht door Martin Koolhoven en Els Vandevorst in het kader van het talentontwikkelingsprogramma Koolhoven presenteert, zullen in januari in première gaan op het IFFR. Vanaf 3 februari zullen de films te zien zijn op NPO 3 en NPO Start.


Een mannenloze wereld, een kernraket op Amsterdam, een collectieve brainwash, en lijden als recept voor succes. In de reeks Koolhoven presenteert sleuren zes jonge filmmakers, onder leiding van Martin Koolhoven, de kijker mee in hun meest angstaanjagende fantasieën. Mijlenver van alle Hollywood-clichés zet een nieuwe generatie filmmakers de Nederlandse genrefilm op de kaart.

Koolhoven presenteert
is een talentontwikkelingstraject van de VPRO, in samenwerking met de NPO en het NPO-fonds en met steun van het Filmfonds. Hierin wordt een diverse groep aanstormende en talentvolle makers door Martin Koolhoven begeleid bij het maken van een middellange speelfilm; een belangrijke stap in de ontwikkeling van nieuwe regisseurs.

Lees het persbericht van de VPRO hier .

More news

Leave me a message

Name
Error message
Email address
Error message
Your message
Error message