Koolhoven & Simons: Voyeurism Night in Eye

Koolhoven en Simons zijn terug! Als vanouds buigen de twee zich over de ins & outs van de genrefilm en presenteren niet eerder in Eye vertoonde titels binnen niets verhullende thema’s. Denk aan avonden rond de Truckerfilm, Grindhouse of de Wraak van de Natuur. Een ode aan zelden vertoonde trailers en vergeten klassiekers, waar mogelijk op 35mm, met films uit de Eye-collectie.

Deze editie staat in het teken van voyeurisme. Is elke filmliefhebber een voyeur in het diepst van zijn gedachtes? Tijdens deze avond brengen Koolhoven en Simons die theorie in de praktijk en zal er gekeken worden naar Peeping Tom op 35mm uit de collectie, met voorafgaand fragmenten en trailers van onder andere Manhunter (1986), waarin kijken en bekeken worden centraal staat. Uit hetzelfde jaar komt Blue Velvet, met daarin de beroemde scène waarin Jeffrey Beaumont (Kyle MacLachlan) vanuit de kledingkast getuige is van de wreedheid van een van de beste bad guys uit de filmgeschiedenis, Frank Booth (Dennis Hopper).
In Peeping Tom (Michael Powell, Groot-Brittannië 1960, 109') legt maniakale moordenaar (Carl Boehm) met de camera de reacties van vrouwen vast op het moment dat hij ze vermoordt. Peeping Tom werd bij verschijning in 1960 neergesabeld en bijna onmiddellijk uit de bioscoop gehaald. Pas in de jaren tachtig werd Powells reputatie in ere hersteld, vooral door toedoen van Martin Scorsese en Francis Ford Coppola. Eye verwierf in 1999 een volledig gerestaureerde kopie van deze klassieker over het voyeurisme van de camera.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

More news

Leave me a message

Name
Error message
Email address
Error message
Your message
Error message